Til vores kaffe
Antal: 20
Ingredienser
800 g mel
Krydder Bradepandekage (Gurli)
Beskrivelse
Ovnen opvarmes til 175°C.
Antal: 60
Ingredienser
200 g Hvedemel
Amerikaner kager (Alice)
Beskrivelse
Antal: 4
Ingredienser
100 g margarine
Kaffekage (Finn)
Beskrivelse
Antal: 25
Ingredienser
6 æg
Squash Kage (Inga)
Beskrivelse
Æg , olie og squash blandes. Resten af de tørre ingredienser blandes sammen og hældes i de våde ingredienser.
Antal: 8
Ingredienser
300 g mørk chokolade . Gerne 70% eller mere
Kiksekage (Lisbeth)
Beskrivelse
Beklæd en aflang kageform med husholdningsfilm. Hak chokoladen groft og smelt den sammen med kondenseret mælk og smør i en gryde. Rør godt rundt og tilsæt salt og revet appelsinskal eller kaffe. Rør massen glat, og en er klar.
Antal: 12
Ingredienser
Bund :
Oreo lagkage (Gitte)
Beskrivelse
Trin 1:
Antal:
Ingredienser
1 pose makroner (250 g)1/2 L græsk yoghurt
1/4 L fløde
4 spsk. Flormelis
3 tsk. Vaniliesukker
3 pk. Daim - enkel pakker
Gulerødder
Gulerodskage m/Daim (Tina M)
Beskrivelse
Knus makroner, hak daim og bland det sammen.
Pisk flødeskummen, bland det sammen med græsk yoghurt, flormelis & vanilisukkler.
Kom det i et fad, og pynt med revet gulerod..
Skal gerne trække i 2 timer
Antal:
Ingredienser
3 dl havregryn
Sirups hapser (Berit)
Beskrivelse
Kog smør, agave sirup, sukker og fløde sammen. TIlsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen. Del massen i 2 portioner og rul den ud imellem 2 stykker bagepapir.
Antal: 20
Ingredienser
2 æg str. L
Saftige kokostoppe (Berit)
Beskrivelse
Antal: 15
Ingredienser
Kagen:
4 æg
250 g farin
125 g sukker
450 g honning (flydende eller let opvarmet)
600 g mel
1 kop kaffe
1 kop vand
2 tsk. Natron
1 tsk.
Nelliker
2 tsk. Kanel
Smørcreme:
300 g smør
225 g flormelis
3 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk vanillesukker
Biavlernes bedste honningkage (Gurli)
Beskrivelse
Sådan gør du :
Kagen :
Æggene røres skummende med sukker, honning og farin. Mel og krydderier tilsættes skiftevis med vand og kaffe.
Bages 40-45 minutter ved 180 grader i almindelig ovn og 150 grader i en varmluftovn i en stor bradepande, der er foret med bagepapir.
Smørcreme:
Smørret piskes godt med flormelis, tilsættes æggeblommer og vanillesukker og røres
godt.
Når kagen er kold flækkes den og lægges sammen med smørcremen.
Kagen egner sig godt til nedfrysning både med og uden smørcreme
Antal: 16 stk
Ingredienser
6,5 dl vand = 650 g
Fru Baks morgen boller (koldhævet)
Beskrivelse
Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt salt og honning og rør til det er opløst. Fuldkornsmel, grahamsmel og havegryn røres i. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt under omrøring. Dejen skal være lidt klistret. Dejskålen dækkes med husholdningsfilm og stilles i køleskabet natten over (ca. 7-8 timer).
Antal: 10-12
Ingredienser
Kringle dej :
50 g gær
1 spsk vand
2 æg
300 g mel
50 g sukker
1 knivspids salt
200 g margarine
Fyld:
150 g Margarine
150 g sukker
100 g makroner
20 g mel
Pynt:
æg, mandler , perlesukker
Kaja´s Kringle
Beskrivelse
Vand, smuldret gær, salt, sukker, æg, blød margarine og mel hældes i skål og blandes til lind dej. Hæves tildækket ca 30 minutter. Remonce laves ved at blande blødt margarine, sukker, knuste
makroner og mel.
Dejen udrulles på melstrøet bord til ca 1/2 cm tykkelse og 30 cm bred.
Dejen foldes ind over remoncen og enderne lukkes helt. Kringlen pensles med sammenpisket æg og drysses med sukker
og hakkede mandler. Sættes i 180 grader varm almindelig ovn (160 grader hvis varmluft) i 15-20 minutter.
Smager skøn lun og er meget velegnet til frysning!
Antal: 8-10
Ingredienser
8 tvebakker
115 g hasselnødder
3 æg
180 g sukker
2 tsk vaniliesukker
2 dl piskefløde
Nøddekage (Berit)
Beskrivelse
Knus tvebakkerne og hak nøddekernerne. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniliesukker. Vend tvebakkerne og nøddekernerne i æggesnapsen.
Pisk hviderne stive og vend dem i. Kom massen i en smurt tærteform og bag kagen
ved 170 grader i 35 min.
Server kagen lun med letpisket flødeskum til.
Antal: 75 stk
Ingredienser
Bunden :
375 g hvedemel
2 æggeblommer
250 g smør
2 spsk fløde
2 æggehvider
300 g sukker
1-2 tsk eddike
2 spsk mandler finthakket
Jeg var til 50 års fødselsdag hos en af vores gode venner og han kommer fra SønderJylland. Han serverede den mest fantastiske sønderjydske kagebord og der var især en småkage som jeg faldt pladask for - den smagte bare så godt. Den hedder "Ingenting" for der skal altid være plads til en kage mere og denne fylder ingenting
De er ikke fryseegnede, men skal opbevares i kagedåse.
Ingenting småkage (Berit)
Beskrivelse
- Smuldr smør i melet og tilsæt æggeblommer og fløde. Ælt hurtigt dejen sammen.
- Læg den koldt 1 time. Rul dejen ud og udstik den i runde kager med et lille vinglas.
- Pisk hviderne stive med sukker og tilsæt eddike og mandler. Læg en skefuld af denne masse på hver af de udstukne kager.
- Småkagerne bages i en 150 grader varm ovn i ca. 10 min.
Antal: 14 stk
Ingredienser
- 5 dl lillefinger-varmt vand
- 25 g gær
- Ca. 900 g hvedemel (jeg tager det altid på slump)
- 75 g sukker
- 15 g havsalt
- 75 g blødt smør
- Sesamfrø til pyntning
Disse boller er bare supergode og
smager helt fantastisk. Men man skal starte i god tid da de skal hæve i 2½ time af 3 gange. Jeg lavede en dobbeltportion og prøvede at lave et madbrød (rundt) og det var også en succes.
Mayers´s Burgerboller (Berit)
Beskrivelse
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det sammen – meget gerne med en håndmixer med dejkroge eller en røremaskine.
Det bløde smør æltes ind i dejen, og der æltes i ca. 8 minutter til dejen er lækker og smidig. Lad dejen hvile lunt 1 times tid – til dobbelt størrelse, med et klæde over.
Form 14 boller ud af dejen – sæt max 4 boller på hver bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med lidt vand og drys sesamfrø på dem, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Herefter trykkes burgerbollerne flade, og de efterhæver yderligere 1 times tid.
Bag burgerbollerne ved 220 grader i ca. 12-14 minutter, og afkøl dem på et bagerist.
Antal:
Ingredienser
400 g mel
100 g salt
2 tsk vinsyre
4 del vand
2 spsk olie
frugtfarve (anvender spiseligt farvepasta)
Modellervoks (Berit)
Beskrivelse
Vinsyre, vand, olie og salt blande sammen og koges i en gryde og står og afkøler lidt. Bland melet i og ælt godt igennem.
Du kan nu dele portionen i passende størrelser og indfarve i forskellige farver. Du kan også
godt hælde frugtfarve i vandet inden du blander melet i.
Modellervoksen opbevares i en tætlukkende plastbøtte/ glas og kan holde sig op til 3 mdr på køl - måske kortere tid alt efter hvad der kommes i det af
forskellige rester madvarer mv 🤪
Det får en "lækker blød" konsistens og lugter ikke ulækkert
af mærkelige ting, som det man køber. Der er ikke noget giftigt i, så der sker ikke noget ved at de putter det i munden. Det tror jeg nu kun de gør én gang, for det smager meget salt.
Antal: 6
Ingredienser
20 Tuc-kiks
100 g hasselnødder
175 g sukker
2 spsk vaniljesukker
3 æggehvider
1 tsk bagepulver
100 g chokolade
Ekstra hvis til dessert :
2 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk vaniliesukker
2 spsk sukker
2½ dl piskefløde
50 g mørk chokolade
Tuckiks kage (Ulla)
Beskrivelse
Som snack :
Hasselnødderne blendes, kiksene blendes med et øjeblik. Bagepulver røres i blandingen. Æggehvider piskes hvidt skummende sammen med sukkeret,
og vendes med kikseblandingen. Chokoladen hakkes og blandes i.
Dejen hældes i en form (springform eller anden form) og bages ved 180 grader i 20 min. Kagerne skæres ud i ønskede stykker og stilles i køleskabet
til de skal spises (så når chokoladen at størkne og de bliver derved nemmere/mere lækre at spise.
Som dessert (Tuc iskage):
Istedet for at putte hakket chokolade
i kagedejen man kan også smelte en midre mængde chokolad og smøre den på den afkølede kagebund i et tyndt lag når kagen er afkølet.
Fløden piskes stiv. Æggeblommerne piskes med vaniliesukker og
2 spsk sukker, og blandingen vendes i flødeskummet. Flødecremen fordeles ud over bunden, og tallerken lægges over formen, og den sættes i fryseren i nogle timer. Tages ud 1 time før servering.
Kan serveres med en
kugle hindbæris - er dog ikke nødvendig
😋
Antal: 15
Ingredienser
Bund :
3 æg
375 g sukker
225 g mel
3 tsk bagepulver
2 liter koldt vand
Topping :
Hindbærmarmelade
75 g smør
150 g sukker
2 æg
3 tsk vaniljesukker
225 g kokosmel
Hindbærkage m/kokos (Inga)
Beskrivelse
Tænd oven. Pisk æg og sukker og vend mel og bagepulver i dejen skiftevis med det kolde vand. Hæld dejen i en bradepande (25*30 cm) og stil den i nederste del af ovnen ved 175 grader i ca 25 min.
Bland smør,
sukker, æg, vaniljesukker og kokosmel i en gryde og varm det op sammen. Når bunden er færdigbagt skrues ovnen op på 200 grader. Fordel nu et godt lag hindbærmarmelade over kagebunden og hæld derefter kokosblandingen
over hindbærmarmeladen. Bag nu kagen ved 200 grader i ca. 15 min.
Rigtig god fornøjelse
Antal: 50 stk
Ingredienser
Dej:
500 g. mel
500 g. margarine
1 dl kærnemælk
Fyld:
25 g. flormelis (½ dl)
25 g. vanilliesukker (½ dl)
100 g. margarine
100 g. sukker
Kærnemælkshorn (Berit)
Beskrivelse
Margarine og mel smuldres sammen og æld derefter kærnemælken i. Stil den køligt
1-2 timer (kan godt stå natten over) Rul dejen tyndt ud og skær det ud i trekanter.
Put en lille klat i hver trekant. Rul dem sammen og pynt med perlesukker.
Bages ved 200 grader i ca 15 minutter.