Til vores kaffe

Antal: 20

Ingredienser

800 g mel

800 g mørk farin 
2 ½ tsk natron
2 spsk kanel
1 spsk stødt ingefær
1 spsk stødt nelliker
1 tsk stødt muskat 
2 flasker sød mørk hvidtøl
 
 

Krydder Bradepandekage (Gurli)

Beskrivelse

Ovnen opvarmes til 175°C.

Dejen røres sammen og fyldes i en bradepande beklædt med bagepapir. 
Kagen sættes i ovnen og bages 1 time.  

Kagen kan fryses. 

Antal: 60

Ingredienser

200 g Hvedemel

150 g smør eller margarine 
1 æg 
100 g sukker 
100 g brun farin 
3 tsk vanilje sukker 
½ tsk natron
25 g hakkede mandler 
50 g mørk hakket chokolade
 
 

Amerikaner kager (Alice)

Beskrivelse
1. Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.
2. Sæt dejen i køleskab ca. 1 døgn
3. Del dejen i 2 og tril den i stænger ca. 3 cm i diameter
3. Skær 1 cm tykke skiver og sæt dem på en smurt bageplade med god afstand da de flyder ud.
4. Tryk dem med en gaffel

Bag dem ca. 7 min midt i en 200 grader forvarmet ovn 

Antal: 4

Ingredienser
Dej: 

100 g margarine

2 spsk sukker
50 g gær
1 æg
300 g mel
1½ del mælk 

Fyld:
100 g margarine
100 g sukker
makroner og rosiner på slum

Pynt:
Hakkede mandler
Perlesukker
1 æg til pensling.

Kaffekage (Finn)

Beskrivelse
 
Margarine smeltes i en gryde og mælk hældes i til en håndvarm temperatur og gær opløses heri. Sukker og mel blades i og tilsidst røres ægget i sammen med. 
 
Dejen rulles til en pølse og slåes flad.
 
Alle ingredienser til fyldes blandes sammen og lægges på dejen som derefter lukkes sammen. 
 
Kringlen pensles med æg og pyntes med hakkede mandler og perlesukker  
 

Antal: 25

Ingredienser

6 æg 

4 dl olie
10 dl revet squash (ca. ½ stor)
 
10 dl sukker
5 dl solsikkekerner
10 dl mel
1 tsk bagepulver
4 tsk natron
4 tsk vaniliesukker
2 tsk salt
6 tsk kanel 

Squash Kage (Inga)

Beskrivelse

Æg , olie og squash blandes. Resten af de tørre ingredienser blandes sammen og hældes i de våde ingredienser. 


Dejes hældes i en stor bradepande og bages ved 200°C i 1 time.  

Antal: 8

Ingredienser

300 g mørk chokolade . Gerne 70% eller mere

1 ds. kondenseret mælk
45 g smør
1 nip salt
1 usprøjtet appelsin eller 1 tsk kaffepulver
ca. 20 fuldkornsvanilje kiks
4 spsk hasselnødder

Kiksekage (Lisbeth)

Beskrivelse

Beklæd en aflang kageform med husholdningsfilm. Hak chokoladen groft og smelt den sammen med kondenseret mælk og smør i en gryde. Rør godt rundt og tilsæt salt og revet appelsinskal eller kaffe. Rør massen glat, og en er klar. 


Fordel et tyndt lag chokolademasse i bunden af formen, læg et lag vaniljekiks og så igen chokolademassen, fortsæt - jo flere lag jo flottere kage får du. Slut af med et lag chokolade og drys med grofthakkede nødder. 

Sæt kiksekagen på køl.

Antal: 12

Ingredienser

Bund :

350 g Oreo kiks
100 g smør 
 
Creme:
200 g Philadelphia Original
2 dl flormelis
2 dl piskefløde
 
Chokolademousse : 
1 brev Dr. Oetker chokolademousse
lidt chokoladestykker 
1 tsk vanillesukker
 
Topping:
2 spsk piskefløde
1 spsk flormelis 
 
Pynt:
100 g Marabou Premium 70%
20 stk mini Oreo kiks
12 stk Hindbær
12 stk blåbær
10 blade citron melisse
 
 
 

Oreo lagkage (Gitte)

Beskrivelse
Arbejdstid 40 min. Kagen har bedst af at blive lavet dagen før. 
 

Trin 1:

Smelt smørret. Kør kiks til grov pulver i en foodprocessor. Bland smør og kiks. Tryk massen ud i en springform (ø ca 24 cm). Sæt den på køl.
 
Trin 2:
Pisk Philadelphia og flormelis til en cremet masse. Pisk fløden stiv og vend den i Philadelphia-massen. Smør cremen ud på bunden og sæt den på køl. 
 
Trin 3: 
Følg anvisningen på brevet med chokolademousse, tilsæt de hakkede chokoladestykker og vaniliesukkeret. Fordel cremen på kagen og sæt den på køl.
 
Trin 4:
Pisk fløden og flormelis stift. Fordel cremen på toppen af kagen og sæt den på køl.
 
Trin 5:
Høvl eller hak chokoladen og drys den over kagen før servering. De små Oreo-kiks lægges hele på, sammen med bær og citron melisse. 
 
 
Nu har du den lækreste lagkage der længe er smagt !!! 
 

Antal:

Ingredienser

1 pose makroner (250 g)1/2 L græsk yoghurt

 

1/4 L fløde

4 spsk. Flormelis

3 tsk. Vaniliesukker

3 pk. Daim - enkel pakker 

Gulerødder

Gulerodskage m/Daim (Tina M)

Beskrivelse

Knus makroner, hak daim og bland det sammen.

Pisk flødeskummen, bland det sammen med græsk yoghurt, flormelis & vanilisukkler.

Kom det i et fad, og pynt med revet gulerod..

 Skal gerne trække i 2 timer

Antal:

Ingredienser

3 dl havregryn

2 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
100 g hakkede mandler 
1 tsk vaniljesukker
125 g smør
50 g Jakobsens økologiske agave sirup
125 g sukker
2 spsk. fløde 

Sirups hapser (Berit)

Beskrivelse

Kog smør, agave sirup, sukker og fløde sammen. TIlsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen. Del massen i 2 portioner og rul den ud imellem 2 stykker bagepapir. 

 
Bages ved 200 grader i 10 min. 
 
Når agave sirupshapserne kommer ud af ovnen skal de lige køle lidt af inden dekan skæres de i mindre stykker (må ikke blive for kolde for så kan man ikke skære dem i de størrelser man ønsker) . 

Antal: 20

Ingredienser

2 æg str. L 

150 g sukker 
Fintrevet appelsinskal af en økologisk appelsin 
150 g kokosmel 
1 spsk hvedemel
150 g original marcipan, revet 
30 g smeltet smør 
100 g chokolade til dypning. 

Saftige kokostoppe (Berit)

Beskrivelse
Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Vend appelsinskal, kokosmel og hvedemel i æggesnapsen. Rør dernæst revet marcipan og smeltet smør i dejen, og sæt den som små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir (eller kom dejen i små forme).
 
Bag kagerne 10 min ved 200°C. 
 
Sæt kagerne til afkøling på en bagerist og dyp dem med chokolade. 

Antal: 15

Ingredienser

Kagen:

4 æg
250 g farin
125 g sukker
450 g honning (flydende eller let opvarmet)
600 g mel
1 kop kaffe
1 kop vand
2 tsk. Natron
1 tsk. Nelliker
2 tsk. Kanel

 

Smørcreme:

300 g smør 
225 g flormelis
3 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk vanillesukker

 

 

Biavlernes bedste honningkage (Gurli)

Beskrivelse

Sådan gør du :  

 

Kagen :

Æggene røres skummende med sukker, honning og farin. Mel og krydderier tilsættes skiftevis med vand og kaffe.

Bages 40-45 minutter ved 180 grader i almindelig ovn og 150 grader i en varmluftovn i en stor bradepande, der er foret med bagepapir.

 

Smørcreme:

Smørret piskes godt med flormelis, tilsættes æggeblommer og vanillesukker og røres godt.
Når kagen er kold flækkes den og lægges sammen med smørcremen.
Kagen egner sig godt til nedfrysning både med og uden smørcreme

Antal: 16 stk

Ingredienser

6,5 dl vand = 650 g 

25 g gær 
2 tsk havsalt = 10 g
2 spsk Honning = 45 g
400 g hvedemel 
100 g grahamsmel
200 g havregryn
50 g fuldkornshvedemel 

Fru Baks morgen boller (koldhævet)

Beskrivelse

Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt salt og honning og rør til det er opløst. Fuldkornsmel, grahamsmel og havegryn røres i. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt under omrøring. Dejen skal være lidt klistret. Dejskålen dækkes med husholdningsfilm og stilles i køleskabet natten over (ca. 7-8 timer). 

 
På en bageplade beklædt med bagepapir sættes den klistrede dej på med to skeer., så der ialt er ca. 16 boller. 
 
Bollerne sættes direkte i ovnen uden at hæve yderligere i 225 grader (varmluft/250 grader(alm. ovn) og bages i 12-15 min. 
 
De smager helt fantastisk godt og er så nemme at lave - selv ungerne elsker dem. 

Antal: 10-12

Ingredienser

Kringle dej :
50 g gær
1 spsk vand
2 æg
300 g mel
50 g sukker
1 knivspids salt
200 g margarine

Fyld:
150 g Margarine
150 g sukker
100 g makroner
20 g mel

Pynt:
æg, mandler , perlesukker

Kaja´s Kringle

Beskrivelse

Vand, smuldret gær, salt, sukker, æg, blød margarine og mel hældes i skål og blandes til lind dej.  Hæves tildækket ca 30 minutter. Remonce laves ved at blande blødt margarine, sukker, knuste makroner og mel.

Dejen udrulles på melstrøet bord til ca 1/2 cm tykkelse og 30 cm bred.  
Dejen foldes ind over remoncen og enderne lukkes helt. Kringlen pensles med sammenpisket æg og drysses med sukker og hakkede mandler. Sættes i 180 grader varm almindelig ovn (160 grader hvis varmluft) i 15-20 minutter.

Smager skøn lun og er meget velegnet til frysning!

Antal: 8-10

Ingredienser

8 tvebakker
115 g hasselnødder
3 æg
180 g sukker
2 tsk vaniliesukker
2 dl piskefløde

Nøddekage (Berit)

Beskrivelse

Knus tvebakkerne og hak nøddekernerne. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniliesukker. Vend tvebakkerne og nøddekernerne i æggesnapsen.
Pisk hviderne stive og vend dem i. Kom massen i en smurt tærteform og bag kagen ved 170 grader i 35 min.
Server kagen lun med letpisket flødeskum til.

Antal: 75 stk

Ingredienser

Bunden :
375 g hvedemel
2 æggeblommer
250 g smør
2 spsk fløde

Masse til toppen:
2 æggehvider
300 g sukker
1-2 tsk eddike
2 spsk mandler finthakket


Jeg var til 50 års fødselsdag hos en af vores gode venner og han kommer fra SønderJylland. Han serverede den mest fantastiske sønderjydske kagebord og der var især en småkage som jeg faldt pladask for  - den smagte bare så godt.  Den hedder "Ingenting" for der skal altid være plads til en kage mere og denne fylder ingenting

De er ikke fryseegnede, men skal opbevares i kagedåse.

Ingenting småkage (Berit)

Beskrivelse
  1. Smuldr smør i melet og tilsæt æggeblommer og fløde. Ælt hurtigt dejen sammen.
  2. Læg den koldt 1 time. Rul dejen ud og udstik den i runde kager med et lille vinglas.
  3. Pisk hviderne stive med sukker og tilsæt eddike og mandler. Læg en skefuld af denne masse på hver af de udstukne kager.
  4. Småkagerne bages i en 150 grader varm ovn i ca. 10 min.

Antal: 14 stk

Ingredienser
  • 5 dl lillefinger-varmt vand
  • 25 g gær
  • Ca. 900 g hvedemel (jeg tager det altid på slump)
  • 75 g sukker
  • 15 g havsalt
  • 75 g blødt smør
  • Sesamfrø til pyntning


Disse boller er bare supergode og smager helt fantastisk. Men man skal starte i god tid da de skal hæve i 2½ time af 3 gange.  Jeg lavede en dobbeltportion og prøvede at lave et madbrød (rundt) og det var også en succes.

Mayers´s Burgerboller (Berit)

Beskrivelse

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det sammen – meget gerne med en håndmixer med dejkroge eller en røremaskine.

Det bløde smør æltes ind i dejen, og der æltes i ca. 8 minutter til dejen er lækker og smidig. Lad dejen hvile lunt 1 times tid – til dobbelt størrelse, med et klæde over.

Form 14 boller ud af dejen – sæt max 4 boller på hver bageplade beklædt med bagepapir.

Pensl med lidt vand og drys sesamfrø på dem, og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Herefter trykkes burgerbollerne flade, og de efterhæver yderligere 1 times tid.

Bag burgerbollerne ved 220 grader i ca. 12-14 minutter, og afkøl dem på et bagerist.

Antal:

Ingredienser

400 g mel 
100 g salt
2 tsk vinsyre
4 del vand
2 spsk olie
frugtfarve (anvender spiseligt farvepasta)

Modellervoks (Berit)

Beskrivelse

Vinsyre, vand, olie og salt blande sammen og koges i en gryde og står og afkøler lidt. Bland melet i og ælt godt igennem.

Du kan nu dele portionen i passende størrelser og indfarve i forskellige farver. Du kan også godt hælde frugtfarve i vandet inden du blander melet i.

Modellervoksen opbevares i en tætlukkende plastbøtte/ glas og kan holde sig op til 3 mdr på køl - måske kortere tid alt efter hvad der kommes i det af forskellige rester madvarer mv Vild

Det får en "lækker blød" konsistens og lugter ikke ulækkert af mærkelige ting, som det man køber. Der er ikke noget giftigt i, så der sker ikke noget ved at de putter det i munden. Det tror jeg nu kun de gør én gang, for det smager meget salt.

Antal: 6

Ingredienser

20 Tuc-kiks
100 g hasselnødder
175 g sukker
2 spsk vaniljesukker
3 æggehvider
1 tsk bagepulver
100 g chokolade

Ekstra hvis til dessert :
2 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk vaniliesukker
2 spsk sukker
2½ dl piskefløde
50 g mørk chokolade

Tuckiks kage (Ulla)

Beskrivelse


Som snack :
Hasselnødderne blendes, kiksene blendes med et øjeblik. Bagepulver røres i blandingen.  Æggehvider piskes hvidt skummende sammen med sukkeret, og vendes med kikseblandingen. Chokoladen hakkes og blandes i.

Dejen hældes i en form (springform eller anden form) og bages ved 180 grader i 20 min.  Kagerne skæres ud i ønskede stykker og stilles i køleskabet til de skal spises (så når chokoladen at størkne og de bliver derved nemmere/mere lækre at spise.


Som dessert (Tuc iskage):
Istedet for at putte hakket chokolade i kagedejen man kan også smelte en midre mængde chokolad og smøre den på den afkølede kagebund i et tyndt lag når kagen er afkølet.
Fløden piskes stiv. Æggeblommerne piskes med vaniliesukker og 2 spsk sukker, og blandingen vendes i flødeskummet. Flødecremen fordeles ud over bunden, og tallerken lægges over formen, og den sættes i fryseren i nogle timer. Tages ud 1 time før servering.

Kan serveres med en kugle hindbæris - er dog ikke nødvendig
Rækker tunge

Antal: 15

Ingredienser

Bund :
3 æg
375 g sukker
225 g mel
3 tsk bagepulver
2 liter koldt vand

Topping :
Hindbærmarmelade
75 g smør
150 g sukker
2 æg
3 tsk vaniljesukker
225 g kokosmel

Hindbærkage m/kokos (Inga)

Beskrivelse

Tænd oven. Pisk æg og sukker og vend mel og bagepulver i dejen skiftevis med det kolde vand.  Hæld dejen i en bradepande (25*30 cm) og stil den i nederste del af ovnen ved 175 grader i ca 25 min.

Bland smør, sukker, æg, vaniljesukker og  kokosmel i en gryde og varm det op sammen. Når bunden er færdigbagt skrues ovnen op på 200 grader.  Fordel nu et godt lag hindbærmarmelade over kagebunden og hæld derefter kokosblandingen over hindbærmarmeladen.  Bag nu kagen ved 200 grader i ca. 15 min.

Rigtig god fornøjelse

Antal: 50 stk

Ingredienser

Dej:

500 g. mel

500 g. margarine

1 dl kærnemælk

 

 

Fyld:

25 g. flormelis (½ dl)

25 g. vanilliesukker (½ dl)

100 g. margarine

100 g. sukker

Kærnemælkshorn (Berit)

Beskrivelse

Margarine og mel smuldres sammen og æld derefter kærnemælken i. Stil den køligt 1-2 timer (kan godt stå natten over) Rul dejen tyndt ud og skær det ud i trekanter.

Put en lille klat i hver trekant. Rul dem sammen og pynt med perlesukker.

 

Bages ved 200 grader i ca 15 minutter.